5G: de sleutel tot succes voor realtime ondernemingen

5G staat op het punt om een grote impact te maken op de gehele wereld. Het zal onder andere slimme steden, industriële automatisering, Artificial Intelligence (AI) en Internet of Things (IoT) aandrijven.
03 juni 2019

Het belooft ongekende capaciteit te hebben, snelheden die wel tien keer hoger liggen dan bij 4G en een latentie van onder de tien milliseconden. Dit is geweldig voor kantoren en werknemers die buiten de deur werken, maar dit zijn niet de enige voordelen voor het bedrijfsleven. 5G zal de realtime onderneming mogelijk te maken.

Op dit moment genereren bedrijven dertig procent van alle gegevens, Gartner verwacht dat dit percentage in 2025 zal zijn verdubbeld. Deze groei van bedrijfsgegevens valt grotendeels te verklaren uit de toename van het aantal aangesloten apparaten; van smartphones en tablets tot auto’s en slimme brouwerijen. Aangezien ondernemingen automatisering, AI en realtime analyes omarmen, moeten gegevens vrijelijk kunnen stromen tussen bedrijfseenheden en partners. Met 5G zal het netwerk in staat zijn veel meer bandbreedte en services aan deze apparaten te leveren.

Lees het volledige blog op de website van Techzine