Buitengebieden noordwest-Utrecht en gemeente Ouder-Amstel krijgen glasvezel

01 februari 2018

Het buitengebied van Groene Hart Noord krijgt een glasvezelnetwerk. Dinsdag werd in dit gebied voldaan aan de voorwaarde dat minimaal vijftig procent van de adressen in het gebied hebben getekend voor een glasvezelabonnement.

Bij het gebied van Groene Hart Noord gaat het om de inwoners in het buitengebied van de gemeenten de Ronde Venen, Stichtse Vecht West en Ouder-Amstel. De belangrijkste voorwaarde van de CIF om tot de aanleg over te gaan, is dat 50 procent van alle adressen in het gebied een glasvezelabonnement afneemt bij een van de aanbieders; er wordt daadwerkelijk een overeenkomst gesloten waar afnemers aan vast zitten. Dinsdag werd bekend dat 53,9 procent van de inwoners een abonnement heeft afgesloten.

De glasvezelaanleg start ergens 'medio dit jaar'. Naar verwachting hebben eind 2018 de eerste inwoners de beschikking over een glasvezelverbinding, zo meldt CIF. Inwoners die in eerste instantie geen glasvezelaansluiting hebben afgenomen en dat op een later tijdstip alsnog doen, moeten eenmalige aansluitkosten ter hoogte van minimaal 995 euro betalen.

Daar komt ook nog een vastrechtvergoeding bij. Dat is een vergoeding die nodig is voor bijvoorbeeld de aanleg van de infrastructuur en het onderhoud. Deze vergoeding komt bovenop de maandelijkse abonnementsprijs en bedraagt 15 euro per maand, maar deze vergoeding kan ook worden afgekocht met een eenmalige betaling van 1900 euro.

Lees meer over dit onderwerp in de media