Extra diensten mogelijk in Helmond door glasvezel

In Helmond zijn ze druk bezig met de aanleg van glasvezel, deze heeft helaas wel wat vertraging opgelopen. De glasvezelverbinding maakt wel een aantal extra diensten mogelijk.
05 maart 2019

Naast internet, televisie en telefonie zijn straks ook abonnementen beschikbaar voor veiligheid en mantelzorg. Te denken valt aan de mogelijkheid om op afstand diagnoses te laten stellen. Mensen met een chronische ziekte of een beperking kunnen zo zonder doktersbezoek geholpen worden.

Helmond gaat met de digitale zorgdiensten een proef doen, samen met zorginstellingen zoals het Elkerliek Ziekenhuis, Savant, Zorgboog en ORO. Ook woningcorporaties als Woonpartners en Volksbelang haken aan. Bij succes wordt de technologie mogelijk ook in andere Brabantse steden aangeboden.

Ook op veiligheidsgebied is glasvezel een toevoeging. Zo worden via glasvezel alarmsystemen en camerabeveiliging aangeboden.

Eind 2021 moet heel Helmond een glasvezel netwerk hebben.

Bron: ED Regio

Volg ons ook op twitter: @project_SSI en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws rondom connectiviteit.