Paneelantenne voor meerdere 5G streams op één paneel in de maak bij Fuijitsu

De eerste technologie om gelijktijdige communicatie naar vier gebruikers mogelijk te maken met een enkel antenne in de 28 GHz-band. De nieuwe en compacte paneelantenne biedt high-speed communicatie van meer dan 10 Gbps volgens 5G-standaarden. Dit is waar Fujitsu Laboratories mee bezig is volgens een persbericht van de organisatie.

Toepassingen

Er zijn inmiddels talloze praktijkvoorbeelden van toepassingen van 5G en snel internet. Hieronder is een zo compleet mogelijk overzicht te vinden van deze voorbeelden vanuit partijen uit het bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties.

Lees meer
29 november 2018

Fujitsu Laboratories kan de interferentie tussen signalen kan onderdrukken, door met een hoge nauwkeurigheid de fase (hoek) van signalen voor de 128 antenne-elementen te sturen. Hierdoor is gelijktijdige communicatie in vier richtingen met behulp van slechts één antennepaneel mogelijk. Daarnaast meldt het bedrijf dat het signalen in zowel horizontale als verticale richting kan variëren, waarbij het communicatiegebied met succes wordt uitgebreid.

Met deze ontwikkelingen kunnen componenten nu op één enkele 13 cm2 printplaat worden geplaatst in plaats van twee of meer antennepanelen die met conventionele technologie worden vereist. Dit kan de inzet van compacte basisstations en snelle 5G-communicatie mogelijk maken op locaties waar veel mensen samenkomen, zoals rond treinstations en in stadions.