Provincie Noord-Holland ondersteunt aanleg snel internet

01 september 2017

De Provincie Noord-Holland heeft besloten lokale intiatieven te gaan ondersteunen bij de realisatie van snel internet. De provincie gaat daarbij garant staan voor leningen voor wat zij inschaalt als kansrijke initiatieven die zich richten op de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied.

Gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Noord-Holland, Jaap Bond, zegt hierover op de website van de provincie: “Snel internet is vandaag de dag een basisbehoefte om mee te kunnen doen in de maatschappij. Of het nu gaat om het verantwoorden van je productie op de boerderij of het maken van je huiswerk, zonder internet gaat het niet.”

Gedeputeerde Bond: “Voor ongeveer de helft van het buitengebied liggen op dit moment lokale plannen klaar om glasvezel aan te leggen. Probleem is het rondkrijgen van de financiering. Met een garantstelling van de provincie kunnen de initiatiefnemers makkelijker een lening krijgen.” 

Gemeenten en andere initiatiefnemers kunnen van 1 september tot 1 december 2017 een aanvraag voor een garantstelling indienen bij de provincie Noord-Holland.

Lees meer over dit besluit op de website van de provincie.