Verplichte 5G-dekking, ook in het buitengebied

P10, de club van plattelandsgemeenten roept op om in de 5G-frequenties veiling met combinatiekavels te werken waarbij afgedwongen wordt dat platteland regio's verplicht en snel van een adequate 5G-dekking worden voorzien.

Draadloze technieken

Digitale communicatie-infrastructuur is de basis van de huidige digitalisering van de samenleving. De constante groeiende vraag naar bandbreedte drijft allerlei technologische vernieuwingen. Of het nu gaat om vaste verbindingen met glas, coax en koper of draadloos met Wifi, bluetooth of 4G, de technieken verbeteren continu.

Lees meer
02 mei 2019

Dit is echter niet de enige oplossing volgens Theo Meskers, van P10. "5G is geen alternatief voor glasvezel en wij vinden dat huishoudens en bedrijven in de buitengebieden zonder uitzondering over glas­vezel tot in het pand moeten kunnen beschikken. Helaas hangt dat nog te vaak af van lokaal initiatief."

Het interview met Meskers over 5G in de buitengebieden is een onderdeel van een groter artikel over de invoer van 5G. Dit volledige artikel is te lezen op de website van Binnenlands Bestuur.