Vodafone Spanje test 4G-drones voor 5G-uitrol

Vodafone Spanje heeft een proef uitgevoerd met 4G drones in Moia (Catalonië) om een model voor de luchtafdekking op te zetten vóór de lancering van 5G-netwerken.

Draadloze technieken

Digitale communicatie-infrastructuur is de basis van de huidige digitalisering van de samenleving. De constante groeiende vraag naar bandbreedte drijft allerlei technologische vernieuwingen. Of het nu gaat om vaste verbindingen met glas, coax en koper of draadloos met Wifi, bluetooth of 4G, de technieken verbeteren continu.

Lees meer
28 november 2018

De pilot, uitgevoerd op de BCN Drone Centre, werd ontworpen om de basis te leggen voor de toekomstige connectiviteit van drones uitgerust met 5G SIM's, evenals besturing op afstand in real time met behulp van het Vodafone netwerk, die hen in staat zou stellen om te landen in beperkte gebieden zoals luchthavens of vliegvelden, zei het bedrijf.

Vodafone voegde eraan toe dat haar 5G-netwerken uiteindelijk in staat zullen zijn om duizenden drones tegelijkertijd te verbinden en hun stabiliteit te garanderen. Het bedrijf citeerde cijfers die schatten dat tegen 2050 drones, die vliegen op hoogtes tot 400 voet, 250 miljoen vlieguren zullen vertegenwoordigen, vergeleken met slechts 33 miljoen uren voor bemande vliegtuigen.

Eerder dit jaar kondigde Vodafone de start aan van 5G-proeven in de steden Madrid, Barcelona, Valencia, Bilbao, Malaga en Sevilla.

Lees het oorspronkelijke Engelse bericht op de website van telecompaper