Breedband Noord-Groningen

Rodin Broadband Groningen gaat het netwerk voor supersnel internet in het buitengebied van de gehele provincie aanleggen. Het plan van het bedrijf voldoet aan de criteria van de regeling ‘Snel Internet Groningen’. Veel adressen in het buitengebied hebben nu geen toegang tot snel internet. Met de toekenning van de subsidie komt een snelle verbinding ook voor die huishoudens en bedrijven een grote stap dichterbij. Het is de bedoeling dat de aanleg in 2017 van start gaat en dat binnen twee jaar snel internet in het hele buitengebied in de provincie beschikbaar is.

Tracés
In de komende periode worden de voorbereidingen gestart. Rodin bepaalt eerst samen met de gemeenten op welke tracés het netwerk wordt aangelegd. Daarnaast zorgen de gemeenten voor de juiste vergunningen voor het graafwerk en het plaatsen van de centrales.

Vraagbundeling 
Rodin zal samen met lokale bewonersinitiatieven en de gemeenten de vraagbundeling starten. Als er voldoende interesse is in een gemeente, start daar de aanleg. Voor het slagen van het project is het van belang dat zo veel mogelijk mensen mee doen. 

Start in aardbevingsgemeenten
In de uitvoering krijgen de negen aardbevingsgemeenten voorrang. De provincie houdt toezicht op de uitvoering van het totale plan en zorgt ervoor dat het financiële risico van de regeling beperkt wordt. De provincie ondersteunt waar nodig gemeenten en Rodin.

Website Snel Internet Groningen
U kunt alle informatie over Snel Internet Provincie Groningen vinden op de website www.rodinbroadband.nl/groningen

Ondertussen werkt Rodin samen met Kabelnoord aan een website waarmee zij u begin 2018 nog beter kunnen informeren over de manier waarop zij het hele buitengebied van de provincie aan willen sluiten op snel internet.

Info

Details

Naam van het initiatief

Breedband Noord-Groningen

Plaats

Hoogeland (Eemsmond, Delfzijn, Loppersum, Appingedam, Ten Boer, Winsum, De Marne, Bedum) en de gemeente Slochteren.

Website initiatief

http://www.breedbandnoordgroningen.nl/