Hoe ziet een eigen initiatief er in de praktijk uit?

Als u verstoken bent van snel internet wilt u zo snel mogelijk aan de slag om (snelle) toegang tot de digitale wereld te organiseren. Hoe gaat u aan de slag met een eigen initiatief?

Meer weten over een specifiek onderwerp?

Wilt u een beroep doen op één van de leden van de expertpoule van Samen Snel Internet, of heeft u het antwoord op uw vraag op deze site niet gevonden? U kan zich richten tot de redactie van deze site. Wij zetten de vraag aan de deskundige door en zorgen voor de afhandeling.  

Stel uw vraag

Een eigen initiatief vraagt om het verder in kaart brengen van het probleem en om de steun van de bewoners en ondernemers uit uw omgeving. Een initiatief begint vaak met vormen van een werkgroep. Die brengt het lokale probleem in kaart en zoekt naar mogelijke oplossingen. Enthousiasme, goede communicatie, en vooral doorzettingsvermogen zijn  belangrijke ingrediënten voor een lokaal initiatief. Probeer samen een idee te krijgen van de mogelijkheden en van de ervaringen en tips van anderen, voordat u keuzes maakt.

Hoewel ieder initiatief uniek is, is het handig het stappenplan te gebruiken voor de algemeen te zetten stappen.

Ook als u al begonnen bent met een eigen breedbandinitiatief kan het handig zijn het stappenplan te bekijken. Een aantal zaken heeft u wellicht al geregeld, maar het stappenplan kan bij het vervolg houvast bieden en u helpen eerder uitgevoerde stappen nog eens na te lopen.