Responsible disclosure

SamenSnelInternet.nl vindt de veiligheid van de site heel belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van deze site kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is of is ontstaan.

Hebt u een zwakke plek gevonden in de site SamenSnelInternet.nl? Bent u er bijvoorbeeld per ongeluk tegenaan gelopen bij het normale gebruik van deze site? Of hebt u expliciet uw best gedaan om een zwakheid te vinden? Laat het ons weten zodat we zo snel mogelijk maatregelen kunnen nemen.

Dit is overigens geen uitnodiging om onze site uitgebreid te scannen en te testen om zwakke plekken te vinden. Dat doen we zelf.

We werken graag met u samen om de veiligheid van onze site nog beter te kunnen beschermen.

Wij vragen u:

Uw bevindingen zo snel mogelijk te mailen naar samensnelinternet[@]ecp.nl

Voldoende informatie te geven om het probleem te reproduceren zodat we het zo snel mogelijk kunnen oplossen. Meestal is het IP-adres of de URL, een omschrijving van de kwetsbaarheid voldoende, maar bij complexere kwetsbaarheden kan meer informatie nodig zijn.

Geen tests uit te voeren die gebruik maken van aanvallen op fysieke beveiliging, social engineering of applicaties van derden.

Geen brute force of denial of service uit te voeren.

De zwakheid niet te misbruiken door bijvoorbeeld veranderen of verwijderen van gegevens of het plaatsen van malware. Wij nemen uw melding altijd serieus en gaan elk vermoeden van een kwetsbaarheid uitzoeken.

Het probleem ook niet met anderen te delen totdat we het hebben opgelost.

Geen gegevens van onze systemen te kopiëren, anders dan absoluut noodzakelijk om het lek aan te tonen.

Contactgegevens (e-mail en telefoonnummer) achter te laten zodat we contact met u kunnen opnemen om samen te werken aan een veilig resultaat.

Wij beloven:

Binnen vijf werkdagen te reageren op uw melding met de beoordeling van de melding en een verwachte datum voor een oplossing.

Uw melding vertrouwelijk te behandelen: we delen uw persoonlijke gegevens niet zonder uw toestemming. Uitzondering hierop is politie en justitie, in geval van aangifte of als gegevens worden opgeëist.

U op de hoogte te houden van de voortgang van het oplossen van het probleem.

In de berichtgeving omtrent het gemelde probleem, uw naam te vermelden als ontdekker, als u dat wenst.

Dat een toevallig ontdekking in onze online-omgeving niet tot aangifte tegen u zal leiden. Zolang u zich aan de spelregels houdt en u zich in de geest van responsible disclosure gedraagt, doen wij geen aangifte tegen u.

Als dank voor uw hulp bieden wij een beloning aan voor elke melding van een ons nog onbekend beveiligingsprobleem. De grootte van de beloning bepalen we aan de hand van de ernst van het lek en de kwaliteit van de melding.